Saffransscones med clementin

Ingredienser
8 stycken
- 1 pkt saffrans pistiller
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ,5 msk strösocker
- 2 krm salt
- 50 g smör (rums tempererat)
- 1-1 ,5 dl mjölk
- 1 dl russin
- 2 st clementiner (saft från)
Så här gör du
- Pressa saften ur två clementiner.
- Koka upp tillsammans med russin i en kastull, sänk värmen och sätt på ett lock och låt sjuda ett par minuter. Mortla saffran tillsammans med lite socker och tillsätt sedan till kastrullen, dra av från värmen.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker.
- Bryt ner smör och arbeta ihop till en deg gärna med fingrarna.
- Tillsätt russin och vätskan från kastullen till degen.
- Blada och tillsätt mjölk successivt, degen ska vara lite kletig, men hanterbar.
- Klicka ut på en plåt med hjälp av en sked.
- Baka i ugnen på 175 grader, ca 10-12 minuter.
- Ta ut när dom börjar få färg och servera tillsammans med marmelad, smör eller ät som dom är.

Du kanske även gillar
Populära recept