Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransrutor med tranbär & apelsin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 bitar
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 g saffran
  • 7 dl vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl torkade tranbär
  • 50 g mandelspån
  • 3 msk pärlsocker
  • smör och ströbröd till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som mäter cirka 25 × 35 centimeter.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i gräddfil, vatten, apelsinskal och saffran. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och tranbär. Vispa ner mjölblandningen i smeten.
  3. Häll smeten i formen. Strö på mandelspån och pärlsocker.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna och skär i rutor vid servering.