Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransrutor i långpanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 96 st har redan röstat

Ett snabbt och smidigt alternativ till lussebullar och saffransbullar. Enkla saffransrutor i långpanna, toppade med krämig frosting. Garanterat en succé till adventsfikat!

Receptet är inspirerat av Jennys Matblogg.

Ingredienser

12 stora rutor
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 pkt saffran
  • 1,5 dl vatten

Frosting

  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk pressad citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader, och smörj och bröa en form á 20x20 centimeter.
  2. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vattnet och rör om till smeten är klumpfri. Häll ut smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka.
  3. Under tiden kakan gräddas gör du glasyren. Smält smöret, rör ner alla ingredienser till frostingen och vispa den slät. Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt i ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.