Saffransrutor i långpanna

Mitt kök
Ingredienser
12 stora rutor
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 pkt saffran
- 1,5 dl vatten
Frosting
- 100 g smör
- 4 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 tsk pressad citron
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader, och smörj och bröa en form á 20x20 centimeter.
- Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vattnet och rör om till smeten är klumpfri. Häll ut smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka.
- Under tiden kakan gräddas gör du glasyren. Smält smöret, rör ner alla ingredienser till frostingen och vispa den slät. Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt i ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
2 kommentarer om "Saffransrutor i långpanna"

Du kanske även gillar
Populära recept
Therese Sandgren
Tyvärr skum blandning med saffran i kakan och sedan citron i toppingen. Ingen bra kombo enligt oss 6 testare.
Mitt Kök
Hejsan Therese,
tråkigt att det inte passade er i smaken. Vi tycker att den är riktigt smaskig. Testa att utesluta citronen nästa gång? 🙂
Mvh, Mitt kök-redaktionen