Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning

Foto: Frida Wismar
Ingredienser
12 bitar
- 1/2 g saffran (1 pkt)
- 1/2 dl vatten
- 3 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 2 dl vetemjöl (120g)
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 50 g mörk choklad
- 1 apelsin, finrivet skal
- 250 g mascarpone
- 1/2 dl florsocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm, och smörj det med lite smör. Stöt saffran med lite socker i en mortel, koka upp vattnet och rör ut saffranen i det. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i äggsmeten och häll i saffransvattnet. Vänd runt försiktigt med en slickepott.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
- Strö lite socker på ett bakplåtspapper och när kakan är färdiggräddad, vänd upp den på det sockrade pappret. Lägg över allt på ett galler och dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna.
- Blanda fyllningen: Riv chokladen grovt och blanda med apelsinskalet. Rör ihop mascarpone med florsocker, apelsinskal och choklad. Bred ut krämen jämnt över kakan och rulla ihop den från långsidan. Se till att skarven hamnar under rullen.
- Dekorera överdådigt eller enkelt utifrån vad som passar för tillfället.

Du kanske även gillar
Populära recept