Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransrisotto

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer

  • 4 dl arborioris

  • 1 schalottenlök

  • olivolja

  • cirka 1 dl torkad svamp

  • 7-8 dl vatten
  • 
kantarellfond

  • 3 dl vitt vin
  • 
1 dl riven parmesan

  • 1 saffran

  • flingsalt och svartpeppar
  • 
en knippe sparris


Så här gör du

  1. Hacka löken och fräs den i olja tills den blir mjuk och glansig.

  2. Lägg i den torkade svampen som fått ligga och bli mjuk i ­vatten en stund. Fräs upp ­tillsammans.
  3. 
3 Häll på vinet och låt koka upp.

  4. Sänk värmen och lägg i riset, låt koka tills vätskan sugits upp. Fortsätt nu med att fylla på vatten (använd gärna det vatten som svampen legat i) och fond efterhand. Ta lite i taget.

  5. Tillsätt saffran stött tillsammans med flingsalt.

  6. Fortsätt så tills riset känns lagom mjukt, cirka 25 minuter.

  7. Blir risotton för hård, späd med mer vätska.

  8. Tillsätt sparrisen på slutet. Är den frusen så låt den koka med en längre stund än om du tar färsk.

  9. Ta av kastrullen från spisen, blanda ner parmesan och smaksätt med svartpeppar.