Saffranspannacotta med hallon

FRIDA WISMAR
Ingredienser
4 personer
- 3 dl vispgrädde
- 1/2 vaniljstång
- 1 kuvert saffran (0,5 g)
- finriven zest av 1 lime (det yttersta skalet av en lime, kan uteslutas)
- 1/2 dl socker
- 2 gelatinblad
- Till garnering: 2 dl tinade frysta hallon
- Lägg gelatinbladen i blöt i vatten.
Så här gör du
- Snitta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnorna och skalen i en kastrull och slå över grädden.
- Mortla saffran med en tesked socker för att få ut maximal smak. Lägg saffran och resten av sockret i kastrullen.
- Koka upp grädden och koka i någon minut under omrörning så att sockret löser sig. Dra av kastrullen av plattan, lägg i gelatinet och rör tills det har smält helt.
- Ta upp skalen från vaniljstången. Häll den heta grädden i portionsskålar eller i en lite större form och låt svalna. Ställ kallt i minst 4 timmar (över natten funkar fint).
- Vid servering, ta fram pannacottan 30 minuter i förväg och garnera med hallonen.

Du kanske även gillar
Populära recept