Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranspannacotta med hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 119 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • finriven zest av 1 lime (det yttersta skalet av en lime, kan uteslutas)
  • 1/2 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • Till garnering: 2 dl tinade frysta hallon
  • Lägg gelatinbladen i blöt i vatten.

Så här gör du

  1. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnorna och skalen i en kastrull och slå över grädden.
  2. Mortla saffran med en tesked socker för att få ut maximal smak. Lägg saffran och resten av sockret i kastrullen.
  3. Koka upp grädden och koka i någon minut under omrörning så att sockret löser sig. Dra av kastrullen av plattan, lägg i gelatinet och rör tills det har smält helt.
  4. Ta upp skalen från vaniljstången. Häll den heta grädden i portionsskålar eller i en lite större form och låt svalna. Ställ kallt i minst 4 timmar (över natten funkar fint).
  5. Vid servering, ta fram pannacottan 30 minuter i förväg och garnera med hallonen.