Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranslax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 118 st har redan röstat

Ingredienser

6 portion
  • 6 st laxfilé
  • (1 påse) färsk spenat
  • 
1 purjolök
  • flingsalt och peppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 
1 pkt saffran
  • rivet apelsinskal

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolöken och lägg tillsammans med spenaten i en smörad ugnsform. Lägg över laxfiléerna, salta och peppra väl. Riv över apelsinskalet från en apelsin.
  2. Blanda ihop grädde, creme fraiche och saffran i en kastrull och låt koka upp så saffranet blandar ut sig. Häll över laxen och in i ugnen ca 20 min.
  3. Servera med tex stekta grönsaker.