Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransknutar med vit choklad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 saffran
  • 1 dl strösocker
  • ½ kesella/kvarg
  • ¼ tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • ¼ g strösocker

Så här gör du

  1. Smält smör och häll i mjölk. Värm till 37 grader
  2. Smula jästen i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör runt till jästen har löst upp
  3. Mortla saffran med lite socker och häll i jästblandningen tillsammans med resten socker, kesella, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Och låt jäsa 30-40 min under bakduk
  4. Dela degen på två och kavla ut varje deg som en rektangel. Bred på smör, strö på socker och hackad vit choklad. Gör till knutar eller bullar, vilket som går bra.
  5. Lägg knutarna på bakplåtspapper eller i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  6. Pensla knutarna med ägg och strö på pärlsocker. Ställ in mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter