Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranskladdkaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad, hackad (valfritt)
  • 1 pkt saffran, 1/2 g
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade (valfritt)

Garnering

  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt ev den vita chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kardemumman) i kastrullen och blanda till en slät smet.
  2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad med kokos eller ströbröd.
  3. Strö eventuellt kardemumma över smeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med lite florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.