Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranskaka med kardemumma och smörtopp!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

1 Rund form
  • 3 Ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Matlagningsgrädde
  • 50 g Smör, gärna extrasaltat!!!
  • 2 tsk hela kardemummakärnor, (mät upp först, mortla sedan)
  • 1 pkt 
1 kuvert saffran

  • 3 tsk bakpulver
  • 3,5 dl Vetemjöl
  • 50 g Topping! smör som ska smältas
  • 2 tsk Topping!Kardemummakärnorna grovmortlas
  • 2 tsk Topping!Strösocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
  2. Vispa ägg och socker poröst, låt det vispas utan tiden som du blandar övrigt OM du använder en bakassistent.
  3. Blanda alla torra ingredienser utom saffran. (Ej det till toppingen)
  4. Smält smör tillsammans med grädde och saffran, låt svalna något.
  5. Häll ner smörblandningen i ägg och sockerblandningen. Rör sedan varsamt i de torra ingredienserna. Ner med det i en form och grädda lågt i cirka 30 minuter.
  6. När den svalnat gör du toppingen. Smält smör i en kastrull. Blanda kardemumma och socker.
  7. Ringla eller pensla kan med smör och strö över kardemummasockret. Server med lättvispad grädde! Mumma!!!!