Saffransgravad lax med honungssås

Ingredienser
6 personer
- 1 kg färsk laxfilé med skinnet kvar och benen borttagna
- 4 msk strösocker
- 4 msk salt
- 2-3 tsk grovt stötta vitpepparkorn
- 1 kuvert saffran
- en rejäl knippe dill
Honungssåsen
- 1 burk crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 1/2-2 msk akaciahonung
- salt och nymalen vitpeppar
- fint hackad gräslök
Till servering
- knäckebröd
Så här gör du
- Stöt alla kryddor i en mortel. Klappa in dem i laxsidan. Finhacka dillen och strö den över laxen. Lägg in laxen i dubbla plastpåsar i kylskåpet. Låt ligga i 1 dygn. Vänd den några gånger under tiden.
- Honungssåsen: Blanda crème fraiche, majonnäs, senap och honung. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Rör till sist ner fint hackad gräslök.
- Servering: Skär laxen i raka 1/2 cm breda skivor och servera tillsammans med såsen på en skiva knäckebröd.

Du kanske även gillar
Populära recept