Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransgranola

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 plåt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl riven kokos
  • 1,5 dl flagad eller hackad mandel
  • 10 st grovhackade paranötter
  • 1/2 dl olja (kokos eller neutral matolja)
  • 1/2 dl Saturnus Lusseglögg
  • 1 msk honung
  • 1/2 pkt saffran
  • russin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, pumpafrön, kokos, mandel och de hackade paranötterna i en bunke.
  2. Blanda samman olja, glögg, honung och saffran i en annan skål. Häll sedan över de torra ingredienserna och vänd omkring noga så att allt blir fuktigt.
  3. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Rör omkring ungefär var femte minut, tätare mot slutet, så att inget bränns eller fastnar.
  4. Låt svalna och njut under tiden av saffransdoften som intar köket! Blanda i russin efter eget tycke och förvara sedan torrt i en tätsluten burk.