Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranscupcakes med apelsinfrosting

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Små muffins med härlig smak! Så goda och enkla att göra! Perfekt till myset.

Ingredienser

13 stycken

Muffins

  • 0 ,5 g saffran (1 påse)
  • 100 g mjölk (1 dl)
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 7 g bakpulver (1 1⁄2 tsk)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 3 g salt (1⁄2 tsk)
  • 120 g rumstempererat osaltat smör
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 110 g ägg (2 st - rumstempererade)

Frosting

  • 60 g rumstempererat osaltat smör
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 360 g florsocker (6 dl)
  • 1 st apelsin

Så här gör du

  1. Småmuffins: Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet. Fyll formarna till knappt 3⁄4 med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt
  2. Frosting: Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockeret och vispa till en fluffig och fin frosting. Riv i apelsinzest och blanda väl. När cupcakes är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.