Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranschurros med rårörda hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Saffranschurros

  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ g (1 påse) saffran
  • 125 g smör
  • 2 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 ½ l rapsolja till fritering

Att rulla i

  • cirka 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk kanel

Rårörda hallon

  • 3 dl hallon
  • ½ dl strösocker

Till servering

  • 1 ½ dl chokladkräm, till exempel Nutella
  • lättvispad grädde eller vaniljglass

Så här gör du

  1. Saffranschurros: Koka vatten, mjölk, saffran, smör, salt och socker. Dra av kastrullen från plattan och rör i lite i taget av mjölet. Degen ska kännas fast.
  2. Lägg degen i en matberedare. Arbeta degen i ett par minuter med degkroken. Blanda i ett ägg i taget. Fyll upp en spritspåse med en stor stjärntyll.
  3. Värm upp oljan i en stor kastrull till 180 grader. Spritsa i smeten i oljan i cirka 5 centimeter långa längder.
  4. Rulla kakorna i strösocker och kanel.
  5. Rårörda hallon: Rör ihop hallon och socker.
  6. Servering: Servera saffranschurros med rårörda hallon, Nutella och lättvispad grädde eller vaniljglass.