Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranscheesecake

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Saffranscheesecake

  • 150 g pepparkaka, cirka 15 stycken
  • 75 g smör
  • 500 g kesella gourmet
  • 3 st ägg
  • 1 dl socker
  • 0,5 g saffran, ett kuvert
  • 1 st citron, rivet skal från

Översta lagret

  • 400 g crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker

Dekoration:

  • halverade passionsfrukter, och physalisfrukter

Så här gör du

  1. Mixa, eller stöt, pepparkakorna till smulor.
  2. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
  3. Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda pepparkaksbottnen i 5 minuter, 200 grader.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så saffranssmaken får mogna ordentligt.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180 grader, tills fyllningen stelnat, cirka 35 minuter.
  7. Låt kakan svalna ordentligt. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.
  8. Sätt in i ugnen 6–7 minuter, 180 grader, tills ytan stelnar något.
  9. Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter.