Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranscannelloni med skaldjur

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Saffranspasta

  • 125 g Philadelphiaost
  • 1 kuvert saffran
  • 4 ägg
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 burk rökta musslor
  • 1/2 färsk dill
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost

Tillbehör

  • 70 g salladsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg Philadelphiaosten i en bunke och rör ner saffran. Låt stå 5 minuter och rör sedan igen. Knäck i äggen och tillsätt fiberhusken och salt. Vispa slätt med elvisp och låt sedan svälla 10 minuter.
  3. Stryk ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ett inoljat papper ovanpå och kavla sedan ut degen jämt över plåten. Låt stå i ugnen 10 minuter, med båda pappers­arken kvar.
  4. Skala räkorna och blanda med avrunna musslor, hackad dill och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dra bort det övre papperet från pastan och skär pastan i 8 rektangulära bitar.
  6. Fördela röran på pastabitarna och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven neråt i en ugnsfast form. Höj värmen till 225 grader. Strö över osten och gratinera i ugnen 10 minuter med grilleffekten på.
  7. Servera med salladsblad, olivolja och vinäger. Dekorera med dill.