Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransbullar med kokos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

40 saffransbullar

Saffransbullar

  • 50 g jäst för söta degar
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vit sirap
  • 0,5 g saffran, en påse
  • 2 krm salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 100 g smör eller margarin
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 dl ljust muscovadosocker

Pensling:

  • ägg

Garnering:

  • florsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20–30 minuter.
  2. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker innan serveringen.