Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransbiskvier

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

14 biskvier
  • 150 g mandelmassa
  • äggvita från ett litet ägg

Saffranskräm

  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 2 dl florsocker
  • 1 pkt saffran
  • 1 sockerbit

Garnering

  • 100 g vit choklad

Så här gör du

  1. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda mandelmassa och äggvita i en skål.
  2. Gör 14 rundlar av smeten, stora som femkronor, på en bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Grädda bottnarna i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt bottnarna svalna något och lossa dem sedan från bakplåtspapperet.
  4. Blanda smör, äggula, och florsocker i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel och tillsätt det till smörblandningen.
  5. Bred saffranskrämen på bottnarna, bred krämen på den sidan som legat mot plåten. Forma krämen så att kakorna blir toppiga. Ställ biskvierna kallt i någon timme.
  6. Värm chokladen över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Låt chokladen stelna.