Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransbiscotti – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

25 stycken
  • 2 dl sötmandelkärnor
  • 150 g vit choklad
  • 1/2 pkt saffran, 0,25 g
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 75 g kylskåpskallt smör
  • 3 ägg
  • 1 dl torkade mjuka tranbär
  • 2 msk florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka mandeln. Hacka chokladen.
  2. Stött saffranet och 1 msk av sockret fint i en mortel. Blanda i det heta vattnet och låt stå ca 5 minuter.
  3. Mät upp mjölet, resten av sockret, salt och bakpulver i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt äggen och saffranet och kör till en smidig deg. Mixa eventuellt i mera mjöl om degen känns för lös.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mandel, choklad och tranbär.
  5. Dela degen i 2 delar och forma till ca 8 centimeter breda längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, de får inte ligga för nära varandra. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna i ca 20 minuter. Sikta över florsocker.
  6. Öka ugnstemperaturen till 200 grader. Skär längderna i ca 2 centimeter breda bitar. Lägg bitarna på plåten med snittyta uppåt. Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda tills de får fin färg, 10-15 minuter. Låt kallna.