Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransbiscotti med mandel & apelsin

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

60 stycken
  • 200 g mandel
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 g saffran
  • 2 små ägg
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • cirka 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Grovhacka hälften av mandeln.
  2. Vispa smör, socker och saffran poröst. Vispa i ägg, apelsinskal och mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner både hackad och hel mandel.
  3. Rulla degen till sex längder, lika långa som plåtens kortsida. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna cirka 15 minuter.
  5. Skär längderna i lite sneda bitar. Vänd snittytorna upp. Grädda ytterligare 8–10 minuter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.