Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffran- och mandelbiscotti

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

  • 
2 ägg

  • 
1 dl råsocker
  • 2 pkt saffran
  • 
50 gram smör
  • 
4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 gram sötmandel, grovt hackad
  • 1 nypa salt
  • Ev. 50 gram mörk choklad

Brödglans

  • 
1 ägg

  • 
1 tsk socker

  • 
1 msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, 190 grader om du använder vanlig ugn.
  2. Smält smöret och rör ner saffran. Låt svalna medan du vispar ägg och socker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke.
  3. Tillsätt smöret, mandel, salt och mjöl i äggsmeten, blanda till en deg, tillsätt ev. lite mer mjöl.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2-3 delar. Forma längder men platta inte till dem för mycket eftersom de smälter ut lite i ugnen.
  5. Blanda ihop brödglansen och pensla på längderna. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader och låt skorporna svalna 10 minuter på plåten. Skär sedan längderna i bitar och lägg dem med snittytan uppåt.
  7. Låt skorporna torka i ugnen i 60 minuter.
  8. Ev. Smält mörk choklad över vattenbad och doppa ena sidan på hälften av skorporna.