Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sabayonsås med bär i citronlag

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Sabayonsås

  • 3 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl sött vitt vin (sauternesvin)

Bär i citronlag

  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 citron, skal och saften
  • 1 l blandade bär, till exempel jordgubbar, körsbär, vinbär, blåbär och hallon

Tillbehör

  • glass

Så här gör du

  1. Sabayonsås: Vispa ihop äggulor, socker och vin i en rostfri bunke.
  2. Sätt bunken över ett varmt vattenbad och vispa kraftigt tills såsen tjocknar. Ta av skålen från värmen och fortsätt vispa tills såsen svalnat helt.
  3. Bär i citronlag: Koka upp socker och vatten, koka tills sockret lösts upp. Dra av från plattan.
  4. Tvätta citronen och skala tunna strimlor med en vass skalkniv eller potatisskalare.
  5. Lägg i skal och pressa i citronsaften i kastrullen. Låt svalna tills lagen är rumstempererad.
  6. Lägg i bären och vänd runt. Låt bären dra i minst 10 minuter i lagen.
  7. Servera med sabayonsås och glass.