Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ryttarkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Kaka

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175 g smör, rumsvarmt

Täcke

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 250 g kokosflingor

Så här gör du

  1. Kaka. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Sikta ihop alla torra ingredienser och blanda ned dem i äggsmeten.
  4. Sist vispar du ner det mjuka, rumsvarma smöret.
  5. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna (20 x 30 cm) och grädda i ugn cirka en kvart.
  6. Täcke. Under tiden gör du kakans täcke, eller ryttarkakans sadel om du hellre vill se det så! Blanda allt i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter.
  7. När du tar ut kakan ur ugnen brer du på kokoskletet och gräddar kakan cirka 10 minuter till i ugnen.
2 kommentarer om "Ryttarkaka"
  • Musseman07
    Musseman07

    stackaren för den som ska äta allt detta själv 🙂 det står för en portion

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Musseman07

      Hej,
      En portion kan ju vara i mesta laget 🙂 Av receptet får man 1 långpanna ryttarkaka och beroende på hur stor långpanna och hur stora bitar man skär den i så blir det 12-16 kakor. Tack för att du gjorde oss uppmärksamma på detta.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen