Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rysk rödbetsgazpacho

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska rödbetor (1 knippa)
  • 1 l grönsaks- eller hönsbuljong gjord på tärning
  • ev vatten
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2-3 salladslökar
  • 1/2 slanggurka
  • 1 knippa rädisor
  • 150 g skinka eller korv, t ex varmkorv
  • 2 msk crème fraiche eller smetana
  • salt och peppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk hackad persilja

Till servering

  • 800 g nykokt färskpotatis
  • citronskivor
  • crème fraiche eller smetana

Så här gör du

  1. Skala och tvätta rödbetorna väl. Lägg dem i en kastrull och häll över buljongen. Tillsätt ev vatten så att det täcker rödbetorna. Koka rödbetorna, i cirka 40 minuter.
  2. Ta upp rödbetorna och låt dem kallna. Låt rödbetsbuljongen kallna.
  3. Skär rödbetorna i strimlor. Skala och hacka äggen. Ansa och skiva salladslöken. Strimla gurkan. Ansa och strimla rädisorna. Skiva korven.
  4. Blanda rödbetsbuljongen med crème fraiche, smaka av med salt, peppar, socker och vinäger. Vänd ner rödbetor, ägg, salladslök, gurka, rädisor och korv.
  5. Servera soppan kyld, toppad med dill och persilja med nykokt ångat varm färskpotatis, citronskivor och och crème fraiche.