”Rutabaga” frites med pepparrotsdipp

Foto: Charlie Drevstam
Ingredienser
4 portioner
- 1 kålrot
- 1 vitlöksklyfta
- 5 kvistar timjan
- 1 dl majsstärkelse
- 1 msk rostade dillfrön, mixade
- ca 1 l frityrolja
- salt
Pepparrotsdipp
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl riven färsk pepparrot salt
Så här gör du
- Skala kålroten och skär i grova stavar. Skala även vitlöksklyftan. Värm oljan till 90 grader i en stor kastrull. Lägg ner kålrotsstavarna tillsammans med vitlöksklyftan och timjan. Sjud tills pommesen har en innertemperatur på 93 grader, det tar 15–20 minuter. Låt svalna i oljan.
- Ta upp pommesen och sila oljan. Värm nu oljan till 180 grader i en stor kastrull.
- Pudra pommesen med majsstärkelse och fritera i omgångar tills de är frasiga på ytan och gyllenbruna. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta och krydda med dillfrön.
- Vispa crème fraiche och pepparrot med lite salt och servera som dipp till pommesen.

Du kanske även gillar
Populära recept