Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

”Rutabaga” frites med pepparrotsdipp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kålrot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 kvistar timjan
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 msk rostade dillfrön, mixade
  • ca 1 l frityrolja
  • salt

Pepparrotsdipp

  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl riven färsk pepparrot salt

Så här gör du

  1. Skala kålroten och skär i grova stavar. Skala även vitlöksklyftan. Värm oljan till 90 grader i en stor kastrull. Lägg ner kålrotsstavarna tillsammans med vitlöksklyftan och timjan. Sjud tills pommesen har en innertemperatur på 93 grader, det tar 15–20 minuter. Låt svalna i oljan.
  2. Ta upp pommesen och sila oljan. Värm nu oljan till 180 grader i en stor kastrull.
  3. Pudra pommesen med majsstärkelse och fritera i omgångar tills de är frasiga på ytan och gyllenbruna. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta och krydda med dillfrön.
  4. Vispa crème fraiche och pepparrot med lite salt och servera som dipp till pommesen.