Logga in här

Russinbröd
 – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 75 st har redan röstat

Ingredienser

8 bröd
  • 25 g jäst

  • 2 1/2 dl mjölk

  • 1 msk strösocker

  • 1 tsk salt

  • 1 dl russin
  • 1 ägg, lätt uppvispat

  • 4 dl vetemjöl special

  • 2 1/2 dl rågmjöl

  • 50 g smör, rumsvarmt

  • 1 ägg, till pensling


Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. 
Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen och blanda så att jästen löser sig.

  3. Tillsätt socker, salt, russin, det uppvispade ägget och blanda om. Arbeta in mjölet, lite i taget till en smidig deg. Arbeta in smöret klumpvis i degen.

  4. Låt degen jäsa under en bakduk i cirka 1 timme. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, skär i bitar och forma till 8 bullar.

  5. Lägg dem tätt på en plåt och låt jäsa i ytterligare 1 timme, så att bullarna jäser ihop.

  6. Sätt ugnen på 210 grader. Pensla bullarna med ägg och grädda i cirka 15-20 minuter.