Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Russin- och konjakstryfflar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 3 msk gula russin
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 msk konjak
  • 250 g mörka chokladknappar eller hackad choklad
  • 2-4 msk kakaopulver
  • 1/2 tsk malen kanel

Så här gör du

  1. Hacka russinet fint.
  2. Koka upp grädden och smöret under omrörning i en liten släpplättpanna med höga kanter, blanda i konjaken.
  3. Tillsätt chokladen, ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Blanda i russin.
  4. Häll chokladsmeten i en plastburk, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp 1-3 timmar, eller tills smeten börjar stelna. Klicka ut ca matskedsstora tryfflar på ett fat med bakplåtspapper. Låt dem stelna 1-2 timmar eller tills de går att rulla till kulor.
  5. Rulla tryffelkulorna och låt de stelna i kylskåp 3-4 timmar, gärna över natten.
  6. Rulla i kakaopulvret och sikta över kanel.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.