Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Russin- och konjakstryfflar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Hemlagade tryfflar är ett lyxigt inslag på gottebordet. Konjaken kan bytas ut mot rom eller brännvin.

Ingredienser

20 stycken
  • 3 msk gula russin
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 msk konjak
  • 250 g mörka chokladknappar eller hackad choklad
  • 2-4 msk kakaopulver
  • 1/2 tsk malen kanel

Så här gör du

  1. Hacka russinet fint.
  2. Koka upp grädden och smöret under omrörning i en liten släpplättpanna med höga kanter, blanda i konjaken.
  3. Tillsätt chokladen, ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Blanda i russin.
  4. Häll chokladsmeten i en plastburk, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp 1-3 timmar, eller tills smeten börjar stelna. Klicka ut ca matskedsstora tryfflar på ett fat med bakplåtspapper. Låt dem stelna 1-2 timmar eller tills de går att rulla till kulor.
  5. Rulla tryffelkulorna och låt de stelna i kylskåp 3-4 timmar, gärna över natten.
  6. Rulla i kakaopulvret och sikta över kanel.