Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårtssemla med solrosmassa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portion

Rulltårta

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 msk Mjölk
  • 1 tsk Malen kardemumma

Solrosfrönmassa

  • 1,5 dl Solrosfrön
  • 1 dl 

socker
  • 0,5 Knappt så mycket mjölk
  • 0,5 dl uppvispad grädde
  • 3 dl Uppvispad grädde att spritsa
  • Florsocker att pudra

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grad. Blanda de torra ingredienserna till rulltårtan. Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölk. Vänd försiktigt ner mjölblandningen.
  2. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x30. Grädda i mitten cirka 5-6 minuter.
  3. Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper, pensla ovansidan på pappret med kallt vatten innan du drar av bakplåtspappret från tårtan som den gräddats på.
  4. Lägg solrosfrön och socker i en mixer. Mixa och tillsätt mjölk under tiden till önskad konsistens. När önskad konsistens är uppnådd, rör ner uppvispad grädde. Bred på massan på svalnad rulltårta och rulla ihop den.
  5. Vispa grädde med en nypa socker. Skär rulltårtan i önskad storlek på bitar, skär gärna ett litet lock! Spritsa på grädde, sätt på ett lock och pudra florsocker över!
1 kommentar om "Rulltårtssemla med solrosmassa"
  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Fantastiskt recept och en rolig idé Evelina! Ska testas till helgen.