Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta som prinsesstårta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 1 rulltårta (kaka), se grundrecept i länk ovan

Fyllning

  • 200 g cream cheese
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 dl fast hallonsyl

Garnering

  • 1 förpackning färdigkavlat rosa eller grönt marsipanlock
  • florsocker
  • ev blad och ros av marsipan

Så här gör du

  1. Gör rulltårtan (kakan) enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med papperet (från kortsidan) och låt kallna, ca 1 timme.
  2. Vispa cream cheese (färskost) och florsocker i en bunke ca 1 minut, använd elvisp. Vispa i grädden till krämig konsistens.
  3. Rulla ut kakan, ta bort papperet och bred hallonsylten på kakan. Bred på krämen. Rulla ihop försiktigt. Låt rullen ligga med skarven ner.
  4. Lägg på den färdigkavlade marsipanlocket. Tryck till runtom försiktigt.
  5. Sikta över florsocker. Garnera med blad och ros av marsipan.