Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta med hallongrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 105 st har redan röstat

Ingredienser

20 skivor

Botten:

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten

Hallongrädde:

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det och vattnet. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  2. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag avbakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
  3. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden.
  4. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.