Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta med hallon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Rulltårtsbotten

  • 50 g hyvlad mandel
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl kokossocker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver

Fyllning

  • 100 g smör, mjukt
  • 2 äggulor
  • 1 dl lättströ
  • ½ tsk vaniljpulver

Mosade hallon

  • 3 dl hallon
  • 2 msk lättströ

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl bär, till exempel hallon och jordgubbar
  • 25 g hyvlad mandel

Så här gör du

  1. Rulltårtsbotten: sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, strö ut hyvlad mandel över papperet.
  3. Vispa äggen och kokossockret riktigt poröst. Sikta i potatismjölet och bakpulvret. Blanda ihop smeten väl.
  4. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten på bakplåtspapperet i ett jämnt lager.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
  6. Vänd upp kakan på papperet med mandeln. Lossa försiktigt på bakplåtspapperet på baksidan, lägg tillbaka papperet och lägg på en ren kökshandduk (så håller sig kakan mjuk medan du gör fyllningen). Låt svalna.
  7. Fyllning: vispa upp smöret, tillsätt en äggula i taget, lättströ och vaniljpulver.
  8. Bred ut smörkrämen på rulltårtan.
  9. Mosade hallon: mosa hallonen med lättströ och fördela över smörkrämen.
  10. Montering: rulla in rulltårtan i ett bakplåtspapper med skarven nedåt. Låt vila en stund i kylen.
  11. Servering: skär upp i bitar. Lägg skivorna på assietter med snittytan uppåt och garnera med vispad grädde, bär och hyvlad mandel.