Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta med citronglasyr

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 2-3 msk strösocker

Fyllning

  • 2 dl passionsfrukt-curd på burk

Kräm

  • 200 g mascarpone
  • 1 dl siktat florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Glasyr

  • 1 dl siktat florsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Garnering

  • kanderade apelsin- eller citronskal

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Täck en långpanna, 27 x 33 centimeter med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i bunken tillsammans med vattnet. Bred ut smeten över papperet till ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Ta ut och strö sockret över kakan.
  5. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten och försök igen. Låt kakan kallna under en långpanna.
  6. Kräm: Vispa ihop mascarpone och florsocker. Häll i grädden, lite i taget och vispa ihop till en kräm.
  7. Bred curden över kakan. Bred på krämen. Rulla ihop från kortsidan, ej för hårt.
  8. Rör ihop florsocker och citronsaft till glasyren. Bred den över rulltårtan. Garnera med kanderade apelsinskal.