Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta med apelsinsmörkräm & choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Choklad och apelsin är en oslagbar kombination. Nog för att det är gott med en vanlig drömtårta också, men här ger dels syltat apelsinskal, dels rivet apelsinskal en ytterligare smakfiness.

Ingredienser

1 rulltårta
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • rivet skal av en ½ apelsin
  • 4 msk syltade apelsinskal

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Rör om försiktigt.
  2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, klädd med välsmort bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgås papper. Låt den kallna under långpannan.
  4. Rör smöret till fyllningen poröst med flor och vaniljsocker. Smaksätt krämen med apelsinskal. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Förvara kakan kallt tills den ska serveras.