Rulltårta med apelsinsmörkräm & choklad

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
1 rulltårta
- 3 ägg
- 1 ½ dl socker
- ¾ dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
- 125 g smör
- 1 ½ dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- rivet skal av en ½ apelsin
- 4 msk syltade apelsinskal
Så här gör du
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Rör om försiktigt.
- Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, klädd med välsmort bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 250 grader, cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgås papper. Låt den kallna under långpannan.
- Rör smöret till fyllningen poröst med flor och vaniljsocker. Smaksätt krämen med apelsinskal. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Förvara kakan kallt tills den ska serveras.

Du kanske även gillar
Populära recept