Rulltårta med banan

rulltårta
Ingredienser
15 stycken
- 4 st äggulor
- 4 st äggvitor
- 100 g socker
- 5 msk vetemjöl
- halv tsk bakpulver
Filling:
- 1 st vaniljpudding pulver (40g)
- 400 ml mjölk
- 150 g smör
- 100 g florsocker
- 2-3 st bananer
Garnering:
- 3 st äggvitor
- 6 msk socker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150°C. Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop äggulorna med 50 gr socker med elvisp i en separat bunke. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det och vispa försiktigt till en jämn smet. Vispa ihop äggvitorna med 50 gr socker till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten och rör smeten slät. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.
- Rulla ihop kakan i en fuktig handduk så den svalnar.
- Värm mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljpudding. Låt koka upp och rör hela tiden. När smeten tjocknar så är det klart. Låt kallna i kylskåpet i 30-40 min.
- Vispa smör och socker med elvisp på låg hastighet. Tillsätt puddingen och vispa tills krämen är fluffig, ca 3-4 minuter.
- Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred fyllningen på kakan. Placera bananerna ovanpå, längs den längre sidan och rulla ihop den.
- Vispa äggvitorna med socker med elvisp i en bunke till hårt skum över vattenbad. Bred marängen över rulltårtan och dekorera med bananbitar.

Du kanske även gillar
Populära recept