Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta – grundrecept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 skivor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Vispa ägg och 1 ½ av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd elvisp.
  4. Sikta ner mjölblandningen, häll i vattnet och blanda försiktigt till en slät smet, för hand.
  5. Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, ca 27 cm x ca 35 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5-6 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Lägg ut en ark bakplåtspapper på ett bord och strö över resten av sockret i ett tunt lager. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet, som kakan gräddats på.