Logga in här

Rullar med zucchini och fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Zucchinirullar

  • 2 zucchinier
  • 2 tsk salt (sköljs bort)
  • 200 g Philadelphiaost, 15 % fetthalt
  • 150 g fetaost, ca 16 % fetthalt
  • 12 kokt skinka
  • 40 g riven mager ost
  • 1 kruka basilika
  • 40 g riven ost, 17% fetthalt

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 300 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja

Tillbehör

  • 3 dl okokt fullkornsbulgur

Så här gör du

  1. Zucchinirullar: Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchinin i 12 stycken 4 millimeter tjocka skivor (spara kanterna).
  2. Strö salt över skivorna och låt dem rinna av i en sil i 15-20 minuter tills de är mjuka. Skölj av skivorna ordentligt och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  3. Hacka hälften av basilikan och blanda med färskosten.
  4. Lägg upp skivorna på en skärbräda och bred över färskosten. Lägg på skinka och smula över fetaosten.
  5. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnsfast form. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills rullarna börjar bli gyllenbruna. Koka under tiden tomatsåsen.
  6. Tomatsås: Hacka zucchinikanterna och lök. Fräs i olja.
  7. Tillsätt tomaterna och vitlöken. Koka upp och låt sjuda ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Mixa såsen med en mixerstav.
  8. Tillbehör: Koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
  9. Servering: Häll på hälften av tomatsåsen på zucchinin. Garnera med basilika. Servera med fullkornsbulgur och resten av såsen i en skål bredvid.