Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulader med rostad vitlökssås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lövbiffar av älg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 morot
  • 2 msk smör + olja
  • 1 1/2 dl vatten

Fyllning

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk timjan

Vitlökssås

  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl silad steksky från ruladerna
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g brynt smör
  • 1 tsk honung
  • 1 msk svartvinbärssaft
  • salt, svartpeppar

Till servering

  • kokt pressad potatis, kokta haricots verts och smala morotsstavar

Så här gör du

  1. Lägg lövbiffarna på smörpapper och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra köttet. Skala och skär moroten i smala stavar.
  2. Fyllning: Skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs löken i en stekpanna med smör tills de är mjuka och är brynta. Lägg över i en skål och blanda med fransk senap och timjan.
  3. Bred en klick av fyllningen på köttskivorna. Lägg 3 morotsstavar i ena änden och rulla ihop till rulader. Fäst med steknålar eller tandpetare längs med ruladerna.
  4. Bryn ruladerna, i omgångar runt om, i en stekpanna med smör och olja, tills de får fin färg runt om. Lägg över dem i en traktörpanna och skölj ur stekpanna med vatten och häll över ruladerna. Bräsera under lock, 1- 1½ timme. Ta upp ruladerna och ta bort köttstickor eller tandpetare och lägg upp i serveringsskål. Sila och spara stekskyn.
  5. Vitlökssås: Skala vitlöksklyftorna och skär i skivor. Fräs vitlöken tills den blir gyllene, i en kastrull med olja. Mixa vitlöken med steksky, crème fraiche och brynt smör. Smaka av med honung, svartvinbärssaft, salt och peppar.
  6. Servera ruladerna med pressad potatis, kokta haricots verts och smala morotsstavar och vitlökssås.