Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärspaj – Roy Fares recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 42 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Blåbärsfyllning:

  • 400 g färska blåbär
  • 80 g socker
  • 1/2 msk maizena
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • rivet citronzest från 1 citron
  • 1/2 citron - pressad

Biscuit

  • 150 g vetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 50 g socker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa bikarbonat
  • 150 g mjölk
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 50 g osaltat smör (smält)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blåbärsfyllning: Skölj blåbären. Blanda socker, majsena, salt, kanel i en bunke. Vänd i blåbären, citronzest och pressad citron saft. Fyll serveringsskålar till 3/4 och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter.
  3. Biscuit: Smält smöret. Blanda vetemjöl, majsmjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. I en annan bunke blandar du mjölk, vitvinsvinäger och det smälta smöret. Blanda ihop allting strax innan blåbären är färdiga.
  4. Ta ut blåbären och höj ugnen till 220 grader. Lägg ett lagom tjockt lock av deg över blåbären. Strö lite kanel och socker på toppen och baka igen till kakan fått en gyllenbrun färg. Låt svalna en kort stund. Servera med vaniljglass eller vispgrädde.