Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Roy Fares blueberry bars

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Farligt goda blåbärsrutor och dessutom väldigt enkla att göra.

Ingredienser

24 bitar

Deg

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 6,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 0,25 tsk kanel

Fyllning

  • 100 g strösocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 500 g frysta eller färska blåbär
  • 1 citron, skalet från hela och saften från halva

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj kanterna på en bakform, 22 x 30 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper. Skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda samman med socker, vetemjöl, bakpulver, ägg och kanel i en bunke. Nyp med fingertopparna ihop till en smuldeg. Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
  2. Fortsätt med fyllningen. Rör ihop socker och maizena till fyllningen i en skål. Blanda blåbären med citronskal och saft i en bunke. Vänd ned sockerblandningen.
  3. Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna, skär i rutor och förvara sedan torrt.
  4. Ät som de är eller servera med vaniljglass.