Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotsellerisoppa med äpple och parmesanbruchetta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Soppa

  • 500 g Rotselleri i bitar
  • 2 Finhackade schalottenlök
  • 1 Stor vitlöksklyfta finhackad
  • 8 dl Grönsaksbuljong
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1-2 dl Grädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk 
 vit balsamvinäger

  • 4 msk finhackad färsk fänkål
  • Ev hyvlad parmesanost

Bruchetta

  • 8 Bitar bröd av gott surdegsbröd/baguette
  • 15 Mandlar finhackade
  • 0,75 Riven parmesanost
  • 1 medelstort äpple i skivor
  • olivolja att ringla över brödet

Så här gör du

  1. Hetta upp en kastrull med olivolja. Lägg ner bitar om 3-4 cm av rotselleri. Fräs dem några minuter innan du lägger i hackad lök och vitlök. Låt fräsa lite till men löken ska få lite färg och akta så den inte bränns.
  2. Tillsätt buljong och vin. Låt det puttra tills rotselleri är mjuk, cirka 15-20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  3. Bruschetta: Sätt ugnen på grillfrunktion. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, lägg på en tunn skiva äpple, hackad mandel och toppa med riktigt av parmesanost. Låt dem gratineras/grillas tills de fått fin färg. Cirka 5 minuter.
  4. Häll upp soppa i en tallrik, lägg lite finhackad fänkål och hyvlad parmesanost i mitten. Servera med gratinerad bruschetta.