Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotselleriremoulad med juläpple

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Gör remouladen i god tid så att rotsellerin mjuknar lite i majonnäsen och smakerna mognar. Den som vill kan smaksätta remouladen med lite senap eller färskriven pepparrot.

Ingredienser

8 portioner
  • 300 g rotselleri
  • 2 juläpplen
  • 2 själkar blekselleri
  • 2-3 salladslökar
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 tsk äppelcidervinäger eller citronsaft
  • 2 msk strimlad bladpersilja
  • salt

Till garnering:

  • äppelklyftor
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala och skär sellerin i tändstickssmala strimlor.
  2. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i smala klyftor.
  3. Ansa och skiva bleksellerin och salladslöken.
  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och vinäger. Smaka av med salt. Vänd ned rotselleri, blekselleri, salladslök, äpple och persilja. Täck med plastfilm och låt stå över natten.
  5. Garnera remouladen med äppelklyftor och nymalen svartpeppar inför serveringen.