Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotsellerikräm med forellrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk grönsaksfond
  • 4 tsk pressad citron
  • 2 msk hackad dill
  • salt
  • nymald vitpeppar

Till servering

  • cirka 100 g forellrom
  • hackad rödlök, gräslök och dill
  • rostat rågbröd eller surdegsbröd på råg

Så här gör du

  1. Skala och skär sellerin i bitar. Koka den mjuk under lock i lättsaltat vatten. Låt rinna av noga genom en sil.
  2. Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp krämen i koppar. Toppa med rom, rödlök, gräslök och en dillkvist. Servera med rostat bröd.