Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotsaksrösti

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Rotsaksrösti
Carin Pålsson

Klassiska krispiga rösti med blandade rotsaker.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk smör
  • 200 g bacon

Så här gör du

  1. Skala och riv rotsakerna. Lägg ner i en skål.
  2. Häll i salt och peppar och blanda allt. Smält en klick smör i ett stekjärn.
  3. Ta cirka två matskedar av de rivna rotsakerna och gör till en tunn kaka. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i stekjärnet.
  4. Stek baconen och servera till den nystekta och frasiga röstin.
Du kanske även gillar