Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktstårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 1 rotfrukter (potatis, rödbetor, gulbetor, palsternacka, rotselleri, kålrot, eller andra)
  • 1 gul lök
  • 1 msk torkade örtkryddor
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g riven ost, gärna cheddar eller annan smakrik sort
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Hacka löken. Blanda allt med kryddor.
  3. Lägg bakplåtspapper i en stor springform. Lägg i ett lager med rotfrukter och lök, strö över ost. Lägg på nytt lager rotfrukter och lök, strö över ost. Fortsätt varva rotfrukt, lök och ost tills allt ligger i formen.
  4. Vispa ihop ägg och grädde och häll i formen.
  5. Baka i ugnen cirka 1 timme. Lägg eventuellt på folie om tårtan börjar se mörk ut i färgen.
  6. Servera varm, ljummen eller kall.