Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktssallad med örtvinägrett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 200 g palsternacka
  • 1 vatten
  • grönsaksbuljong, 2 tärningar
  • 0,5 tsk salt

Dressing:

  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl buljong, från rotfruktskoket
  • 2 tsk ättikssprit, 12%
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • nymald vitpeppar och salt

Så här gör du

  1. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, buljong och salt. Koka rotfrukterna under lock i 5 minuter.
  3. Lägg i potatisen och fortsätt koka cirka 8 minuter. Potatis och rotfrukter ska vara mjuka, men inte mosiga. Häll av buljongen, men spar 1/2 dl till dressingen.
  4. Mixa alla ingredienser till dressingen med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda de varma rotfrukterna med dressingen.