Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktspytt med rödbetshummus

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 morötter
  • 200 g kålrot
  • 100 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 1/2 purjolök
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g haricots verts
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 65 g babyspenat

Hummus

  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Börja med rödbetshummusen. Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor. Blanda i yoghurt, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär i små tärningar. Klyfta rödlöken och strimla purjolöken. Dela champinjoner och haricots verts.
  3. Lägg alla grönsaker på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, örtkryddor, salt och peppar.
  4. Stek i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör någon gång under tiden.
  5. Skölj kidneybönorna och låt rinna av. Ta ut grönsakerna och blanda ner bönor och spenat. Servera med hummusen.