Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktspasta bolognese med champinjoner

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Bolognese

  • 1 gul eller röd lök
  • 1 liten bit rotselleri
  • 150 g champinjoner
  • 500 g nötfärs
  • 2 tomater
  • 1 burk (cirka 400 g) krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk hackad basilika
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning

Kålrotspasta

  • 1 stor kålrot eller 2 små
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • 40 g parmesanost, riven eller hyvlad
  • basilika eller oregano

Så här gör du

  1. Bolognese: Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i små bitar. Skiva champinjonerna.
  2. Fräs först löken och sellerin i olivolja i en kastrull, lägg sedan i champinjonerna och stek tillsammans med löken och sellerin.
  3. Stek köttfärsen i en stekpanna, salta och peppra. Lägg köttfärsen i kastrullen.
  4. Hacka tomaterna och rör ner dem i kastrullen.
  5. Rör i de krossade tomaterna, vitlöken och basilikan i kastrullen. Koka upp och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Kålrotspasta: Skala och svarva kålroten i en grönsakssvarv. Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en potatisskalare och göra lite bredare pasta.
  7. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i kålroten och koka ett par minuter. Häll på oljan. Häll av vattnet.
  8. Servering: Lägg upp kålrotspasta på tallrikar och lägg på köttfärssås, riven parmesanost och garnera med hackad basilika eller oregano.