Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktspasta bolognese med champinjoner

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Byt pastan mot svarvad kålrot! Perfekt för dig som äter enligt LCHF. Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en potatisskalare och göra lite bredare pasta. Toppa med riven parmesanost!

Ingredienser

4 portioner

Bolognese

  • 1 gul eller röd lök
  • 1 liten bit rotselleri
  • 150 g champinjoner
  • 500 g nötfärs
  • 2 tomater
  • 1 burk (cirka 400 g) krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk hackad basilika
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning

Kålrotspasta

  • 1 stor kålrot eller 2 små
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • 40 g parmesanost, riven eller hyvlad
  • basilika eller oregano

Så här gör du

  1. Bolognese: Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i små bitar. Skiva champinjonerna.
  2. Fräs först löken och sellerin i olivolja i en kastrull, lägg sedan i champinjonerna och stek tillsammans med löken och sellerin.
  3. Stek köttfärsen i en stekpanna, salta och peppra. Lägg köttfärsen i kastrullen.
  4. Hacka tomaterna och rör ner dem i kastrullen.
  5. Rör i de krossade tomaterna, vitlöken och basilikan i kastrullen. Koka upp och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Kålrotspasta: Skala och svarva kålroten i en grönsakssvarv. Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en potatisskalare och göra lite bredare pasta.
  7. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i kålroten och koka ett par minuter. Häll på oljan. Häll av vattnet.
  8. Servering: Lägg upp kålrotspasta på tallrikar och lägg på köttfärssås, riven parmesanost och garnera med hackad basilika eller oregano.