Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktsgryta med dadlar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner
  • 3 rödlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 1 bit kålrot, cirka 300 g
  • 1 bit rotselleri, cirka 300 g
  • 1 bit vitkål, cirka 400 g
  • 4 kvisttomater
  • olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 7 dl vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 150 g dadlar
  • cirka 1 tsk harissa (färdig kryddblandning)
  • flingsalt
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl valnötter

Så här gör du

  1. Skär löken i grova klyftor och hacka vitlöken. Ansa och skär rotfrukter, kål och tomater i knubbiga bitar.
  2. Fräs löken i olivolja i en stor gryta utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, rotfrukter och vitkål och fräs några minuter under lock. Rör då och då. Blanda i kryddorna och låt dem fräsa med en liten stund.
  3. Tillsätt tomater, vatten och buljong. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.
  4. Dela dadlarna och blanda i dem när 5-10 minuter av koktiden återstår.
  5. Smaka av grytan med harissa och salt, blanda i persilja och strö över nötter.
1 kommentar om "Rotfruktsgryta med dadlar"