Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktsgratäng – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 chili
  • 1 frp á 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl belugalinser
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • salt, peppar
  • olja att steka i
  • 1 rotselleri á ca 600 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 225 g spenat, fryst
  • 1 dl ost, riven
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram och tina spenaten.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Stek i lite olja på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, belugalinser och vatten. Låt puttra i 10 min. Tillsätt timjan och basilika och låt puttra ytterligare ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Skala och skiva rotsellerin i tunna skivor.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Stek vitlök och spenat i lite olja i några minuter.
  5. När belugasåsen är klar: Ta fram en ugnsfast form och smörj med lite olja.
  6. Varva såsen med rotselleri och spenat som i en lasagne. Riv lite ost över gratängen och grädda i ugnen i ca 45 min.