Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfrukter på grillen

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Här tar vi med oss potatis, palsternackor och morötter som vi förkokat hemma, så de har kvar en liten hård kärna i mitten. De väl avrunna rotfrukterna packas i plastpåsar och tas med på utflykten.

Ingredienser

4 person(er)
  • 600 g potatis
  • 3 st palsternackor
  • 3 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 tsk timjan
  • salt och svartpeppar

Dippsås:

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Förbered hemma: Rör ihop ingredienserna till såsen hemma och ta med i en burk med lock.
  2. Skala och koka potatis och rotfrukter, cirka 8 minuter. Slå av vattnet, låt ånga av och svalna. Packa i plastpåsar.
  3. Ute i naturen: Vik en låda av folie med minst tre lager folie i botten. Skär den förkokta potatisen och rotfrukterna i klyftor och lägg i folieformen.
  4. Skala och skiva löken över. Strö över timjan, salta och peppra. Pressa vitlök och klicka smör över. Förslut och grilla rotfrukterna på grillen cirka 15 minuter. Servera med dippsås.